DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Basispakket Inbellen Mail Online Harddisk Homepage Extra's Abonnementen Aanmelden

 


Diverse extra features bij dds
Bij het DDS Basispakket worden gratis een aantal extra diensten geleverd. Op deze diensten zijn de algemene voorwaarden voor gratis diensten van DDS van toepassing.

IRC
Als je wilt chatten, maar niet de drukte zoekt van grote netwerken zoals Undernet of Efnet, kun je verbinden met een IRC client zoals bijvoorbeeld mIrc naar de server irc.dds.nl (poort 6667). In de kanalen #dds of #live is altijd wel iemand te vinden. Je kunt natuurlijk ook je eigen kanaal beginnen.
Shell
DDS biedt ook shell toegang. Handig als je snel even je mail wilt bekijken in een terminal venster zonder grafische poespas, of als je razendsnel wilt surfen in tekstmodus. Ook biedt DDS een eigen 'bash shell'. Vooral systeembeheerders waarderen deze mogelijkheid. Abonnees die de begintijd van het internet hebben meegemaakt toen alles nog via een tekstinterface liep, zal deze manier van werken bekend voorkomen.
pine en mutt
De shell server biedt onder andere de e-mail programma's Pine en Mutt in textmodus. Daarnaast is een heel scala van Linux commando's en diensten beschikbaar.
@dds.nl
Abonneren Abonneren

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©