DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Scripts bij DDS

PHP/MySQL
DDS biedt ook PHP en MySQL als uitbreiding op de standaardhosting in het DDS Basispakket.

Met PHP en MySQL heb je de mogelijkheid om je website te voorzien van allerlei interactieve applicaties en software. Denk hierbij aan content management systemen, forums, guestbooks en weblogs.

Hier vind je meer informatie over het bestellen van PHP voor bij je basispakket

Op de php helpdesk pagina vind je meer info over de mogelijkheden van PHP


Waarom doet het contact formulier op mijn website het ineens niet meer?
We hebben jaren lang het script 'formmail.cgi' aangeboden, zodat klanten makkelijk een contact formulier op hun site konden plaatsen.

Deze contact formulieren worden echter steeds meer misbruikt door spammers (botnets) om spam te versturen aan onze klanten.

Een CAPTCHA op de contact pagina's zetten helpt in dit geval ook niet echt, want de spam-robots kunnen gewoon de javascript uitzetten die de POST naar formmail blokkeert. (formmail.cgi heeft helaas geen ingebouwde captcha tests)

Is mijn contact pagina nu stuk?
Nee, niet helemaal. We hebben formmail.cgi vervangen door een script die een mailto:link serveert, waar de bezoeker op kan klikken, om *zelf* een mail te sturen, met de vooraf ingevulde gegevens. (vanuit de eigen mail-client dus)

Ik wil toch graag een werkend formulier. Wat nu?
In dat geval kan je overwegen om php/mysql bij ons af te nemen en het mailen (+ de capcha check) via PHP te doen. Hier zijn diverse (veilige) scripts voor te vinden op internet. Een andere optie is om een externe dienst te gebruiken die de berichten voor je verstuurt. Zoals bijvoorbeeld:

https://formspree.io/ (gratis voor 50 berichten per maand)

Of

https://mailthis.to/ (tot 1000 gratis berichten, daarna 5$ per 1000 berichten)

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©