DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Wordpress.

Instalatie
Wordpress kan je hier downloaden: https://nl.wordpress.org/download/ - Als je de zip hebt uitgepakt kan je deze uploaden met SFTP. - Let er bij het doorlopen van installatie op, dat je mysql.dds.nl als database server gebruikt in plaats van localhost

Wordpress koppelen aan je domeinnaam
Als de wordpress installatie voltooid is -en je getest hebt of je applicatie het doet- kun je hem koppelen aan je eigen domeinnaam. Dit doe je als volgt.

Klik op de domeinnaam die moet verwijzen naar je aplicatie, en klik vervolgens op "Homepage bij DDS instellen". Op de vervolgpagina kies je het account (of subaccount) waarop je de applicatie hebt geinstalleerd, en geef hier de mapnaam op waar de applicatie staat. (bijvoorbeeld /wordpress/). Klik vervolgens op opslaan.

Wacht hierna ongeveer tien minuutjes en herstart je browser. Je webapplicatie is vervolgens ook bereikbaar via je eigen domein.

Let op, je moet voor sommige applicaties ook nog in het 'admin' gedeelte je domein adres als 'basis-url' instellen. Bijvoorbeeld voor wordpress: (in wp-admin 'dashboard') -> instellingen -> WordPress-adres (URL) en Blogadres (URL) aanpassen.

afbeelding
Afbeelding: wordpress url aanpassen.

Je kan dit ook doen door in de wp-config.php het volgende toe te voegen:

define('WP_HOME','https://www.jouwdomeinnaam.tld');
define('WP_SITEURL','https://www.jouwdomeinnaam.tld');
Opmerkingen of Suggesties?

Kom je er niet uit met de wordpress installatie of het koppelen aan je domeinnaam? Laat het ons even weten! E-mail: helpdesk@dds.nl

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©