DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Problemen met PHP/MySQL?

Kunnen jullie me helpen met problemen in mijn mijn scripts of web applicatie?
Nee.. Helaas is DDS niet in staat iedereen persoonlijk te gaan helpen met zijn of haar PHP programmeer of CMS problemen. Hier hebben we gewoonweg de menskracht niet voor. Dit is ook niet de verantwoordelijkheid of taak van DDS als webhoster. Voor hulp bij het programmeren zijn er genoeg online fora, mailing lists, newsgroups en php websites te vinden. Daarnaast zijn er ook vele bedrijfjes die je voor een redelijk uurtarief kunnen helpen.

Waarom doet mijn script het niet... ?? / Waarom mag ik functie ... niet aanroepen ???
Als je scripts het niet doen.. (je krijgt een lege pagina), kan je error logging aanzetten door deze regels code bovenin je script te zetten:

#Loging aan in PHP bij DDS:
error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED);
ini_set('display_errors', 1);

Aan de hand van de debugging informatie die dit geeft, kun je fouten opsporen in je scripts.

Het kan zijn dat de funties die je aanroept niet toegestaan zijn door ons systeem. Dit zijn de 'verboden' functies:

system, shell_exec, proc_open, popen, proc_terminate, exec, proc_nice, proc_get_status, proc_close, chgrp, chown

De hoofdreden dat we deze functies hebben uitgezet, is de beveiliging van het systeem waar de php scripts op draaien. Verzoeken om deze functies aan te zetten zullen we helaas niet beantwoorden.

Zie ook http://phpinfo.dds.nl voor meer informatie over de configuratie van het systeem voordat je bestaande php scripts gaat uitproberen, of nieuwe scriipts gaan schrijven. Op die pagina worden de belangrijkste configuratie parameters van PHP uitgelegd:

Het is belangrijk om ook te weten dat PHP bij DDS in de zogenaamde 'safe mode' draait. Meer info over safe mode kun je hier vinden

Waarom zijn variabelen die ik meestuur met een URL niet te benaderen?
Op de DDS PHP server staat 'register globals' uit (wat tegewoordig ook standaard is). Daardoor zijn variabelen die je met GET en POST meestuurt niet meer 'direct' beschikbaar, maar wel indirect door de super-globals te gebruiken. Gebruik $_GET[variabelenaam] ipv $variabelenaam bij een GET request en $_POST[varnaam] ipv $varnaam bij een POST. Kijk hier voor meer informatie over 'register_globals'

Waar zijn instant webapps gebleven?
We hebben bij de introductie van php7 geconstateerd dat deze functie erg weinig gebruikt werd. Wil je applicaties als wordpress / joomla installeren zal je dit even handmatig moeten doen.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©