DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

ADSL: Aansluiting en installatie

Wat is de levertijd van DDS ADSL?
DDS Gaat uit van een levertijd van gemiddeld 10 werkdagen na de ontvangst van de machtiging. Deze levertijd is afhankelijk van een aantal externe factoren, zoals bijvoorbeeld de snelheid waarmee we de order kunnen verwerken.

Welke modems leveren jullie?
 • ADSL & VDSL modem: 4 poorts & WiFi: KPN Experia Box


Hoe stel ik mijn computer in?
Bij het doe het zelf pakket is een uitvoerige handleiding meegeleverd. Hierin word uitgelegd wordt hoe je alles moet aansluiten en instellen. Mocht je hier niet uitkomen kun je contact opnemen met DDS. Het modem is voorgeconfigureerd, en op je computer zijn doorgaans geen extra instellingen nodig. (je LAN werkt werkt via dhcp op het modem)

Kan ik hulp aan huis krijgen bij de installatie?
Wij hebben geen eigen monteurs dienst. Maar bij dedicated lijnen (non-linesharing) wordt wel standaard een KPN monteur gestuurd, om de lijn te testen en te labelen.

Ik heb al een ADSL modem, kan ik die gebruiken?
We kunnen helaas geen zeer uitgebreide suport geven op andere modems dan die worden meegeleverd bij het pakket. Daarom raden we je aan om ook een nieuw modem bij je bestelling op te nemen. Dit is echter niet verplicht. Je hebt een vrije modem keuze. Wil je je huidige modem gebruiken? Dan zijn dit de instellingen die je nodig hebt.

Als je een configuratie wizzard draait, kun je meestal uit de lijst met providers KPN kiezen.

Voor ADSL4 tot ADSL20 abonnementen (ADSL2+):
 • Internet PPPoA via ATM PVC 8/48 vcmux.
 • PPP authenticatie PAP en gebruikers naam en wachtwoord moeten ingevuld zijn. (een waarde is belangrijk, bijvoorbeeld internet/internet).
 • Maximale pakket grote (MTU) 1500 bytes.
 • IPv4 adres + DNS servers via PPP sessie automatisch verkrijgen
 • IPv6 adres reeks + DNS servers (IPv6) via DHCPv6-PD verzoek (in PPP). Een adres gebruiken uit reeks voor router.


Voor ADSL50 en ADSL80 abonnementen (VDSL):
 • PPPoE via VLAN 6 (802.1q).
 • PPPoE authenticatie PAP met een gebruikersnaam en wachtwoord (bijv internet / internet).
 • Maximale pakket grote (mtu) 1500 bytes (rfc4638)
 • IPv4 adres + DNS servers via PPPoE verkrijgen
 • IPv6 adres reeks + DNS servers (IPv6) via DHCPv6-PD verzoek (in PPPoE). Een adres gebruiken uit reeks voor router.
 • De chipset in het modem moet de vectoring standaard ondersteunen. ADSL2+ modems (en splitters) werken dus niet op een VDSL lijn.


smtp relaying via: smtp.dds.nl


DDS kan overigens niet garanderen dat je verbinding ook werkt met andere modems dan de modems die we leveren.

Ik wil de kabels van het ADSL-modem verlengen.
Als je dit wilt doen kun je het beste de ethernet kabel tussen modem en computer verlengen en het modem toch zo dicht mogelijk bij het ISRA punt laten staan. Als je de kabels tussen ISRA punt, splitter en modem langer maakt, zal er namelijk verlies van signaal optreden. Hou deze kabels (rj 11 telefoon) dus zo kort mogelijk!

De ethernet kabels (UTP, van modem naar computer) kunnen tot 100 Meter max lang zijn, indien van goede kwaliteit. Wil je niet meerdere ethernet kabels door je huis aan leggen kan je bijvoorbeeld een enkele kabel leggen vanaf het modem bij het isra punt naar de ruimte/etage waar de computers hebt staan en daar een switch/hub aansluiten voor verdere verdeling.

Ik heb nog linesharing; Mag ik apparatuur voor de ADSL splitter aansluiten?
Je mag beslist geen apparatuur voor de ADSL splitter aansluiten. Als je apparatuur voor de ADSL splitter plaatst, gaat de snelheid van de ADSL verbinding verloren, of valt je verbinding helemaal weg.

Ik ga verhuizen, wat nu?
Neem ruim op tijd (zeker een maand) voor je verhuizing contact met ons op.. Voor verhuizingen worden wel onkosten in rekening gebracht. Deze worden gefactureerd via DDS. Zie ook deze pagina.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©