DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Meerdere domeinen.

Meerdere domeinen registreren.
Bij DDS kan je onder een enkel DDS Basispakket meerdere domeinen registreren en hosten. Voor iedere bestelling van een domein registratie (of verhuizing) geld dan ook het eerste jaar de 10-- korting op de registratie kosten..

Let wel even op dat je altijd alle vervolg-bestellingen doet via je eigen accountbeheer pagina. Op die manier komen al je domeinnamen onder je eigen plek bij elkaar te staan in accountbeheer.

Je kunt natuurlijk ook meerdere domeinen hosten voor verschillende personen, bedrijven of instellingen onder je eigen account. De formele tenaamstelling van het domein kan voor ieder domein weer anders zijn, en bij de registratie worden opgegeven.

Afbeelding 1: Overzicht meerdere domeinen in accountbeheer:


Ieder besteld domein heeft dus zijn eigen beheer/controle paneel binnen accountbeheer.

Meerdere websites onder een basispakket instellen:
Als je meerdere websites wilt laten draaien binnen de hosting ruimte van je DDS Basispakket, kan je dit doen door voor ieder domein een eigen hosting map onder de public_html folder in te stellen in accountbeheer.

Met 'map' bedoelen we dus het 'pad' (vanaf de map public_html) naar de map op de server waarin de website komt te staan. (Ook wel 'documentroot' genoemd.) Voor iedere site die je hebt, kun je een eigen (of gemeenschappelijke) hosting map instellen. Standaard na de bestelling van een domein staat deze ingesteld op de map 'public_html' zelf.

Hieronder geven we een voorbeeld voor de 3 bovenstaande domeinnamen - elk met zijn eigen website met een eigen hosting map - onder de public_html map van hetzelfde account.

Afbeelding 2: Voorbeeld instellen eerste domein hosting map:

Afbeelding 3: voorbeeld 2e domein: jan-pietersen.nl


Afbeelding 4: voorbeeld 3e domein: fam-pietersen.nl


Als je deze aanpassing hebt gedaan in accountbeheer, dien je de toegewezen hosting mappen zelf nog wel eerst aan te maken (met bijvoorbeeld een ftp programma).

Afbeelding 5: De aan te maken mappen binnen je FTP hosting ruimte (onder public_html):


Nadat deze mappen zijn aangemaakt, kan je de verschillende websites voor deze domeinen gaan uploaden, iedere site in zijn eigen map.

Variaties hierop zijn natuurlijk mogelijk. Zolang de locatie van de hosting map (het 'pad' dus) die je in accountbeheer aan die site hebt toegekend maar exact overeenkomt met pad zoals aangemaakt binnen je hosting ruimte op de server.

Tip: gebruik geen hoofdletters, leestekens of spaties in je mapnamen! Dit kan namelijk voor onverwachte problemen zorgen.
 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©