DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Extern domein hosten

Kan ik ook een .to .cn of ander type domein bij jullie afnemen?
Op dit moment bieden we alleen .nl .com .org .net .info .eu .tv .mobi .nu .de en .be domeinen aan voor registratie. Je kunt echter elk mogelijk ander type domein aan je basispakket hostingruimte koppelen door onze 'domein-link' service. Aan het hosten van een extern domein zijn wat extra kosten verbonden.

Bij het registreren van het domein bij je (externe) registrar moet je dan onze dns-servers opgeven als primaire en secundaire name-server, en daarna in account beheer bij de optie 'extern domein' door de wizard lopen.

Wat zijn jullie nameservers?

Dit zijn :
ns1.dds.nl    91.142.253.70
ns2.dds.eu    85.158.249.55
ns3.dds.amsterdam    81.21.136.2
ns4.dds-city.com    85.158.250.40


Waarom kan ik geen nl-domein aan mijn basis-pakket koppelen via een domeinlink?
SIDN staat het niet toe dat een nameserver ingesteld wordt als er nog geen dns-records voor dat domein in staan. Om een nl-domein te koppelen aan je basispakket moet je dus een verhuizing aanvragen van dat domein naar DDS toe.

Kan dit ook voor domeinen die niet nieuw (al geregistreerd) zijn?
Ja, maar er zit altijd enige tijd tussen het doorvoeren van wijzigingen van DNS, en het moment dat iedereen de juiste dns-instellingen ziet, door de TTL (time to live), die aangeeft hoe lang dns records tijdelijk bewaard mogen worden. Dit betekent dat je domein even niet bereikbaar is tot de TTL overal doorgevoerd is. Dit varieert van een uur tot een dag. Zodra de nieuwe nameservers van DDS doorgevoerd zijn voor je domein, kan je de aanvraag doen bij DDS

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©