DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

SSL Certificaten

Gratis SSL certificaten bij DDS.
Op deze pagina kan je informatie vinden over de gratis SSL certificaten, die we aanbieden bij onze webhosting.

Alle door DDS gehoste domeinen hebben standaard 'https://' toegang met een geldig Let's Encrypt SSL certificaat.

Hier hoef je dus aan certificaat of webserver beheer niets voor in te stellen.

Met een kleine aanpassing aan je eigen website kan je deze dus via het beveiligde 'https://' protocol laten werken.

Wat is een SSL certificaat?
SSL is een protocol dat een versleutelde verbinding via internet tot stand brengt en met certificaten de identiteit van de eigenaar garandeert. SSL staat voor 'Secure Socket Layer'.

Een bezoeker van jouw site kan er met SSL zeker van zijn dat zijn gegevens veilig via 'https://' worden verzonden. Dit wordt zichtbaar gemaakt in de browsers met het bekende 'slotje' in de adresbalk.

Waarom https gebruiken op mijn website?
Vooral vanwege de privacy van je bezoekers. Verzamel je (persoons) gegevens van klanten of websitebezoekers op je website? Dan is het gebruik van een beveiligde https verbinding echt noodzakelijk.

Volgens de AVG privacy-wetgeving ben je verplicht om te zorgen voor een 'optimale beveiliging' van deze gegevens. Het 'https://' protocol kan hier in voorzien door alle communicatie tussen bezoeker en webserver te versleutelen.

Ook al werk je niet met persoonsgegevens op je website, raden we je alsnog aan om deze geschikt te maken voor https!

Zoekmachines 'ranken' jouw website hoger met SSL. Sommige browsers zullen een waarschuwing tonen als je website geen SSL gebruikt.

Wat kost een SSL certificaat bij DDS?
De certificaten die wij serveren zijn geheel gratis. De enige voorwaarde is dat je de webhosting van je domeinnaam ook bij ons afneemt. Je domein moet dus gekoppeld zijn aan een DDS basispakkket of een subaccount bij DDS.

Is een gratis SSL certificaat net zo veilig als een betaald certificaat?
Ja. Ook al is het een gratis "Let's Encrypt" certificaat, de https beveiliging die het certificaat biedt is niet minder, dan die van een betaald certificaat. Er zijn alleen wat minder mogelijkheden, zoals het tonen van de volledige bedrijfsnaam in de adresbalk.

Welke certificaten worden er gebruikt?
Voor ieder domein dat we hosten hebben we een "Let's Encrypt wildcard" certificaat aangemaakt. Dit certificaat is geldig voor jedomeinnaam.tld en *.jedomeinnaam.tld. Hij is dus ook te gebruiken voor alle sub-domeinen, zolang daar geen extra punt in staat.

De verdere eigenschappen van het SSL certificaat kan je nakijken in een webbrowser door op het slotje te klikken. Of door je domeinnaam even hier te laten testen.

Wat is "Let's Encrypt" en hoe doet DDS de validatie?
Let's Encrypt is een 'open certificate authority'. Ze leveren gratis SSL certificaten vanuit de gedachte dat internet veiliger moet zijn voor iedereen. Dit willen ze bereiken door zoveel mogelijk internet verkeer te versleutelen met gratis certificaten.

Voordat Let's Encrypt als certificaat authoriteit opgenomen was in alle browsers, waren gratis certificaten niet beschikbaar.

SSL Certificaten gaan over twee zaken: de versleuteling en de validatie.

De nadruk bij Let's encrypt ligt vooral bij de versleuteling. De validatie doen we automatisch voor je, door middel van een tijdelijk DNS record op je domeinnaam.

Hoe zit het met de verlenging van de SSL certificaten?
De Let's Encrypt certificaten zijn 90 dagen geldig. Maar het automatische verlengen doen wij voor je. Je hebt er dus geen omkijken naar.

Hoe stel ik een SSL certificaat in op mijn website?
Je hoeft voor het serveren van je site via https niets in te stellen. Ook het aanmaken en verlengen van de certificaten doen wij automatisch voor je.

Wel moet je er zelf voor zorgen dat je website 'https://' links serveert, in plaats van 'http://' links.

Hoe laat ik mijn website 'https://' links serveren?
Dat is afhankelijk van wat voor type website je hebt:

  • Statische HTML website: Dan handmatig even overal http:// aanpassen naar https://

  • Wordpress: In de wp-admin > instellingen en daar de blog-url en site-url aanpassen.

    Of in de wp-config.php toevoegen:
     define('WP_HOME','https://www.jouwdomeinnaam.tld/'); 
    define('WP_SITEURL','https://www.jouwdomeinnaam.tld/'); 
  • Joomla: in de configuration.php de variabele 'public $live_site =' aanpassen naar https

Hoe kan ik SSL gebruik afdwingen op mijn website?
Dit kan via accountbeheer -> domeinnaam -> SSL Opties. Let wel op dat je je site eerst goed getest hebt op SSL links serveren, voordat je dit aanzet.

Kan HSTS aangezet worden?
Nu nog even niet. We zijn wel van plan dit later nog als optie toe te voegen in accountbeheer.

Leveren jullie ook certificaten met uitgebreide validatie?
Nee. Mocht je dit willen kan je wel terecht bij een van de andere hosting providers binnen onze groep. Stuur even een mailtje naar dds-sales@dds.nl indien je een ander type certificaat wilt. We kunnen je dan helpen met een eventuele migratie.

Kan ik ook een eigen certificaat installeren?
We hebben het SSL systeem opgezet om zoveel mogelijk geautomatiseerd te werken. Het handmatig installeren van andere certificaten is dus helaas niet mogelijk.

Ik wil mijn domein verhuizen, kan ik het certificaat meenemen?
Als je een domein verhuist, zal je bij de nieuwe webhoster een nieuw certificaat moeten aanvragen. De Let's encrypt certificaten zijn dus niet 'portable'. Zodra je een domein verhuist (of de nameservers aanpast) zullen wij je certificaat automatisch intrekken.

Mijn website op www.gebruikersnaam.dds.nl heeft een ongeldig certificaat?
Dit is een bekend probleem en we zoeken nog naar een geschikte oplossing.

Mijn domein is bij jullie geregistreerd, maar ergens anders gehost. Kan ik dan ook een gratis certificaat krijgen?
Nee, dit kan helaas niet. De reden hiervoor zit wederom in de automatisering van het systeem. We hebben nu vrijwel geen 'handwerk' aan het beheren van de duizenden certificaten die we serveren.

Als je je site ergens anders host, zal je dus bij een andere leverancier een certificaat moeten aanvragen, of zelf via Let's Encrypt een certificaat regelen.

Dit is tevens de reden dat je het DDS SSL certificaat ook niet op een externe server kan installeren. We kunnen de certificaten en keys dus niet op verzoek verstrekken.

Vragen over SSL / https?
Mocht je verder nog vragen hebben over SSL bij DDS? Stuur gerust een mailtje naar: helpdesk@dds.nl

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©