DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Beveiligde diensten bij DDS

Als je surft, mailt, of ander dingen op het internet doet, wordt het dataverkeer tussen jouw computer (de client) en de computer waarmee je verbindt, (de server) meestal in leesbare tekst over het netwerk vertuurd. Dit betekend dat iedereen die ook in hetzelfde netwerk zit waarover dit verkeer loopt, deze data in principe kan onderscheppen en lezen.

Het versturen van gevoelige gegevens (denk aan creditcard nummer, bank en login gegevens) over internet is dus zonder extra maatregelen niet veilig. Om dit probleem te omzeilen word vaak 'encryptie' oftewel versleuteling toegepast. De gegevens die verstuurd worden over het internet, worden eerst versleuteld, zodat alleen de legitieme verzender en ontvanger van de gegevens er wat aan hebben.

SSL en https.
Voor het versleutelen van de gegevens tussen client en server word meestal 'ssl' (Secure Socket Layer) versleuteling gebruikt. je kunt een website die beveiligd is met ssl versleuteling herkennen aan het https adres, ipv http. En meestal ook aan het icoontje van een slotje onder in beeld. We spreken dan over een beveiligde website.Door de eigenschappen van een beveiligde pagina op te roepen, kun je meer te weten te komen over de gebruikte versleutelingCertificaten.
Nu is versleuteling alleen niet genoeg. Je moet immers ook zeker weten dat de ontvanger van de versleutelde data ook daadwerkelijk is wie die beweerd te zijn. Hiervoor worden zogenaamde 'certificaten' gebruikt. Deze certificaten worden uitgegeven door een vertrouwde derde partij (ttp), de zogenaamde 'certificate Authorities', die de garantie geven dat je contact hebt met de juiste persoon of instelling. Zo heeft DDS bij de Commodo group certificaten aangevraagd voor de diverse beveiligde servers, zoals bijvoorbeeld de server 'secure.dds.nl' Via de eigenschappen van een pagina kun je ook meer informatie over het gebruikte certificaat vindenWelke DDS diensten gaan nu via een beveiligde verbinding?
Op dit moment zijn dit de volgende diensten:

  • Webmail: https://webmail.dds.nl
  • Accountbeheer: https://secure.dds.nl/accountbeheer
  • Aanmelden: https://secure.dds.nl/aanmelden en https://secure.dds.nl/aanmelden/adsl
  • Vdrive: https://vdrive.dds.nl
  • De Shell server: shell.dds.nl (ook voor sFTP/scp)
  • Secure POP3 en IMAP Suport: Ja, via SSL, zie volgende pagina
  • Secure SMTP: Ja, via TLS, zie volgende pagina


Ik heb problemen met het bezoeken van beveiligde pagina's!
Als je niet via een beveiligde ssl/httpS verbinding kunt surfen kan dit komen door dat je achter een (bedrijfs) firewall zit, die ssl verkeer niet toelaat. Je kunt dan voor sommige diensten gebruik maken van de niet-secure versies:

  • webmail via http://webmail.dds.nl
  • vdrive via http://vdrive.dds.nl/
  • webfolders via http://webfolders.dds.nl


je kunt ook je systeem beheerder vragen of hij poort 443 openzet voor in en uitgaand dataverkeer, of *.dds.nl toevoegt aan de toegestane ssl verbindingen in de firewall.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©