DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

E-mail filters instellen

Wat zijn eigen mailfilters?
DDS biedt nu de handige mogelijkheid om eigen mailfilter regels te definieren via een webformulier. Daarmee geef je aan wat er met binnenkomende mail op de server moet gebeuren.

Als je e-mail ontvangt wordt de mail standaard door de DDS mailservers in je INBOX geplaatst. Berichten in deze box lees je m.b.v. webmail of je haalt ze naar je eigen computer met een e-mail programma als Thunderbird.

Met de DDS Mailfilter functie beschik je over de mogenlijkheid om de DDS mailserver iets anders met een e-mailbericht te laten doen. Bijvoorbeeld mail in een andere box/map plaatsen, of jezelf een sms notificatie sturen

Vergelijk deze service met bijvoorbeeld de filter instellingen in outlook of eudora, maar dan met het verschil dat deze filters aan de server kant worden uitgevoerd in plaats van op je eigen computer.

Hoe kan ik mijn eigen mailfilter regels definieren?
Login op accountbeheer en kies dan de optie 'Eigen filters' onder E-mail. Hier kun je dan je eigen filter regels aanmakenAfbeelding: het instellen van mailfilters


Er zijn verschillende opties voor mailfiltering. Bijvoorbeeld mail in een andere box/map plaatsen. Ook kun je mail automatisch wissen, doorsturen of een kopie doorsturen naar een ander adres en het origineel in je inbox laten komen. Deze opdrachten worden dan automatisch uitgevoerd bij ontvangst door onze mailserver.

Mailfilteren betekent altijd filteren op een bepaald criterium. Alleen als aan het criterium voldaan is wordt de opdracht uitgevoerd. Bijvoorbeeld: het mailbericht moet afkomstig zijn van een bepaalde afzender, het moet gericht zijn aan een alias van je echte e-mailadres of het bericht moet een bepaald woord in de onderwerp/subject regel hebben. Deze criteria kun je zelf instellen. Als er meer dan 1 criterium is kun je het criterium op prioriteit (volgorde) rangschikken.

Filter optie: afzender in adresboek
Dit filter kijkt of een emailadres van een afzender in je adresboek staat. Hiermee kun je aangeven dat mail van bekende adressen altijd op een bepaalde manier behandeld moet worden. Bijvoorbeeld zet het altijd in mijn inbox (dus nooit in mijn spambox) Dit filter wordt hieronder ook wel 'whitelisting' genoemd.

Mail naar SMS - Koppeling met je eigen mailfilters:
Je kunt op je mobiel een SMS notificatie ontvangen van binnenkomende e-mail met bepaalde criteria, bijvoorbeel bij een bepaalde afzender of ontvanger (bijv een alias van jezelf) (zie ook de afbeelding hieronder) Voor het gebruik van deze functie dien je wel over SMS tegoed te beschikken. zie ook de SMS helpdesk paginaLet op: Gebruikers die hun mail naar hun eigen computer halen (pop3) moeten er aan denken dat door programma's als eudora of microsoft outlook alleen je inbox geleegd wordt. Als er nieuwe mail is die op de server al in een andere map geplaatst wordt weet je niet dat er nieuwe mail in deze mappen staat. Dat kan onhandig zijn en in die gevallen kun je beter de filters van de betreffend e-mailprogramma's gebruiken om post te ordenen, of overstappen op het gebruik van IMAP.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©