Account op non-actief.
Waarom kan ik niet meer inloggen op de e-mail en krijg ik deze melding in accountbeheer?Afbeelding: Je account staat op non-actief
Deze melding krijg je als wij de toegang tot jouw account (tijdelijk) hebben afgesloten. Dit inactief zetten kan een aantal redenen hebben:
- Abuse e-mail: Er is misbruik gemaakt van jouw mail account door derden. (spam gerelateerd)
- Abuse hosting: Je website is 'lek' en verspreidt malware .
- Billing: Een te grote betalings achterstand.
- Administratie: Opzegging van de dienstverlening.
- Overig: Om een andere urgente (technische) reden.
Mocht je vermoeden dat de blokkade een financiele of administratieve reden heeft? Neem contact op met onze administratie: ddsbilling@dds.nl
Blokkade wegens 'abuse'?
Met 'abuse' bedoelen we dus aktief misbruik van onze dienstverlening. Bijvoorbeeld om spam te versturen of virussen te verspreiden. Op deze pagina (faq) gaan we vooral in op abuse gerelateerde account blokkades, aangezien deze helaas steeds vaker voorkomen.
Hoe krijg ik weer toegang tot mijn account en e-mail?
Neem contact met ons op via een ondersteuningsticket!.
Let op: Als je een ticket aanmaakt; Zorg dan dat je je klantnummer invult. Het klantnummer staat o.a. op je bankafschriften (bij de afschrijvingen van DDS Ciy BV) en op je (kopie) contracten. Ook in de mailtjes over de facturen (van ddsbilling@dds.nl) kan je je klantnummer terug vinden.
Is er mail verloren gegaan tijdens de blokkade van mijn account?
Nee, vanzelfsprekend niet. We hebben alleen de toegang voor het verzenden en ophalen van mail (door clients) geblokkeerd. De mail delivery naar je inbox is tijdens de blokkade wel gewoon door gegaan.
Is mijn account misbruikt voor het versturen van spam?
Indien je vlak voor de blokkade van je account ineens een aantal 'bounce' berichten hebt ontvangen (van mailer-daemon) is de kans hierop zeer groot!
Wij houden de e-mail servers 24/7 in de gaten. Zodra we uitgaande spam opmerken -verstuurd via authenticated smtp- zien wij vanaf welk account dit komt. Om verdere schade aan onze infrastructuur en reputatie te vermijden, gaat een account die dit doet dan direct op non-actief. Daarnaast blokkeren we de IP adressen (meestal botnets) waarvandaan er ingelogd is op onze smtp servers.
Hoe zijn derden aan mijn login gegevens gekomen?
Dit is voor ons helaas niet te achterhalen. Het enige wat wij kunnen doen is het misbruik daadwerkelijk constateren en daar direct naar handelen door een account te blokkeren.
Mogelijke oorzaken van een 'gehacked account' zijn:
- Malware (trojans) op je eigen computer. Virussen die je login gegevens ooit hebben onderschept en doorgestuurd naar derden.
- Malware op andere computers waarop je ooit hebt ingelogd. (keyloggers/trojans op de pc in de bibliotheek, het internet cafe, bij een vriend of vriendin thuis, etc, etc )
- Onderschept wachtwoord door te verbinden met niet beveiligde (publieke) wifi-netwerken zonder SSL te gebruiken
- Gebruik van een 'zwak' wachtwoord.
- Hetzelfde wachtwoord in gebruik te hebben voor DDS als voor online diensten die ooit gehacked zijn die jouw mail adres @dds.nl in hun database hebben staan. Linkedin is overigens zomaar een willekeurig voorbeeld hiervan.
- Ooit in een phishing e-mail getrapt te zijn, ondanks alle waarschuwingen hierover.
- Social engineering. (De zogenaamde belletjes van de 'windows of microsoft helpdesk' uit India.)
- Al meer dan X jaren hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten gebruiken en deze nooit aan te passen.
Wat nu?
We raden je aan om als eerste je pc('s) goed te scannen op malware met een 'verse' virus scanner. Dit om een recente infectie van je computer uit te sluiten. En om verder misbruik (na het wijzigen van je wachtwoord) te voorkomen.
Een gratis virus scanner die je eenmalig zou kunnen draaien (naast je huidige anti virus pakket) is McAfee Stinger. Dit is geen echt 'on-access' anti-virus pakket, maar meer een 'stand-alone' scanner voor eenmalige controle of je PC geinfecteerd is. Stinger kan ook gevonden virussen opruimen voor je.
Afbeelding: stinger scan
Afbeelding: stinger > help > about: versie info
Lees ook deze pagina even door voor meer informatie over dit product. (engels). Als je daadwerkelijk een virus op je computer aantreft kan het soms erg lastig zijn deze te verwijderen. Kom je hier zelf niet uit? Neem dan contact met ons op. Meestal kunnen we je wel in contact brengen met een externe partij die je verder kan helpen hiermee.
Zorg dat je software up-to-date is! Draai dus regelmatig (automatisch als het kan!) een windows update! Zie ook deze uitleg van waarschuwingsdienst.nl.
Zorg er ook voor dat je browser en de diverse browser plugins (flash, java, adobe reader) up-to-date zijn. Vooral adobe PDF reader en de Flash-plugin worden vaak slachtoffer van zogenaamde '0-days'..
Heb je een Mac? Trojans voor de mac zijn vrij zeldzaam maar bestaan wel. Ook voor de mac kan het verstandig zijn om een scan op malware te doen.
Daarnaast raden we je ten zeerste aan om andere wachtwoorden die je in gebruik hebt (denk aan google, facebook, linked-in, etc etc) zo spoedig mogelijk te wijzigen na dit incident.
Hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
Af en toe je wachtwoord wijzigen via accountbeheer is een eerste stap. Maar zie ook onze helpdesk pagina's over veiligheid en privacy voor meer tips.
Mijn website is 'lek' en verspreidt malware? Wat nu?
Neem als eerste even contact op met onze helpdesk als je site geblokkeerd is! Dan kunnen we aangeven waar het probleem precies zit. Soms zijn virussen de oorzaak van een gehackte site (statische html pagina's met een iframe naar malware) - maar oudere versies van CMS systemen zoals Joomla of Wordpress (of plugins hiervoor) kunnen ook de oorzaak zijn. Als je je website uit handen gegeven hebt aan externe 'bouwers' - laat deze personen dan even direct contact met ons opnemen hiervoor.
Mocht je site geblokkeerd zijn wegens malware, hetzij direct via ons, of via de google 'safe browsing' lijst... Pas als eerste even je wachtwoord aan via accountbeheer en neem daarna even contact op met onze helpdesk.