DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

DDS Spam & Virus filter

Wat is het DDS Spamfilter?
Het DDS Spamfilter kan worden ingezet om automatisch al je binnenkomende mail op spam te filteren. Je kunt nu de DDS mailserver opdragen om (vermoedelijke) spam al door de server in een aparte map te laten zetten zodat je de spam mail niet hoeft te downloaden. DDS heeft de filtercriteria van het Spamfilter al voor je voorgedefinieerd.

Als je spamfilter aan staat, analyseert ons spamfilter programma je mail op bepaalde criteria en plaatst berichten die hoog scoren als potentiele spam in een speciale map, genaamd SPAMBOX. Deze map is onderdeel van je mailbox op de DDS server. Periodiek kun je in je SPAMBOX kijken of het inderdaad allemaal spam was of dat er toch iets tussen zit wat je wilde lezen. Dit spamfilter werkt dus altijd, ongeacht welke software je gebruikt om je mail te lezen.

Hoe werkt het spamfilter?
De vraag met welke criteria het spamfilter werk is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het script heeft een hele serie regels waarop een mail gelezen wordt en deelt scores uit en komt vervolgens tot een conclusie. De score van een berichtje in je spambox kun je bekijken door op 'bericht-source' te klikken in de emailweergave.

Heel soms zullen ook mailtjes als spam worden aangemerkt die het niet zijn. We doen continue ons best om dit te voorkomen, maar het spamfilter blijft nu eenmaal een automatisch systeem. Hier is echter wel een oplossing voor. Je kunt in de webmail makkelijk gemarkeerde spam als 'onschuldig' aanmerken. Het spamfilter zal hierdoor voor jou leren wat wel en geen spam is.
Door middel van 'whitelisting' kan je er zelf ook voor zorgen dat mail van bepaalde afzenders altijd in je inbox terecht komen. Zie ook de pagina over eigen mailfilters en whitelisting
Meer informatie over de techniek achter het DDS spamfilter, kun je vinden op de site van de door DDS gebruikte mailfilter software; Spamassassin. In het artikel "a plan for spam" van Paul Graham vind je meer informatie over het zelflerende systeem hierachter

Hoe schakel ik het filter in?
Standaard staat deze individuele spamfiltering aan voor nieuwe accounts aangemaakt na 21 Juli 2003 je kunt het spamfilter aan of uitzetten via accountbeheer.
Maak je gebruik van de Spamfilter functie van DDS dan zal DDS berichten in deze SPAMBOX na verloop van tijd door een script automatisch laten wissen. Dit om te voorkomen dat je postbus vol raakt.

Wat doet DDS nog meer tegen spam?
DDS verkoopt vanzelfsprekend geen e-mailadressen van DDS gebruikers aan derden. Toch is zogeheten spam een veelvoorkomend probleem en het levert veel ergernis op. DDS heeft naast de mogelijkheden die boven zijn genoemd ook algemene maatregelen om spammers te weren verbeterd. Daartoe maken we gebruik van databases van o.a. Spamhaus (sbl-xbl) waarin spammers en mailservers die door spammers misbruikt worden staan opgeslagen. Mail van deze servers wordt dan geweerd.

Door het spamfilter gemiste spam rapporteren bij DDS
Als je spam die door het DDS spamfilter heen komt (en dus in je inbox beland) wilt rapporteren; Kan dit door het betreffende mailtje in de webmail te 'rapporteren als spam'. Deze functie zorgt er ook voor dat je het spamfilter beter laat 'leren' wat spam is en wat niet. Andersom kan dit ook. Als 'ham' (false-positive) ten onrechte in de spambox staat, kan je deze rapporteren als onschuldig in de webmail.

Als je onze webmail niet gebruikt kun je ook via een optie in accountbeheer spam aan ons rapporteren.

E-mail Virusscanner.
Omdat virussen veel overlast veroorzaken, staat de virusscaner standaard aan voor alle abonnees. (alle inkomende en uitgaande berichten op smtp.dds.nl worden 'aan de poort' gescand op virussen)

Wat gebeurt er met een bericht dat een virus bevat?
Berichten die een virus bevatten worden automatisch gewist. Ze worden dus niet bezorgd in je mailbox. Je ontvangt geen bericht dat DDS een virus verwijderd heeft. Er worden ook geen notificatiemailtjes gestuurd naar de verzender. Gezien de ontwikkelingen op virusgebied heeft dit ook weinig zin. (Het Van: adres is bij de meeste virussen niet het echte afzender adres)

Disclaimer
We garanderen niet dat je nooit meer een virus zult ontvangen en ons advies is altijd om ook zelf je computer te beschermen met een virusscanner.

Meer informatie:
Voor meer informatie over virusvrij surfen, lees ook deze pagina

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©