DDS.NL Basispakket ADSL Producten Login Helpdesk
Helpdesk Contact Instellingen Aanmelden

 

Aliassen

Dit stuk gaat ever e-mail aliassen voor het DDS Basispakket (@dds.nl). Ben je op zoek naar informatie over aliassen/adressen onder je eigen domeinnaam, zie deze pagina

Hoe werken aliassen?
De functionaliteit e-mail aliassen is eenvoudig. als iemand een e-mail stuurt naar een alias adres: alias@gebruikersnaam.dds.nl Komt deze aan in de inbox van: gebruikersnaam@dds.nl Voor 'alias' kun je dus ieder woord invullen. Je hoeft hiervoor dus eigenlijk niets in te stellen.

Voorbeelden van aliassen:
werkmail@pietje.dds.nl
prive@pietje.dds.nl
schoonmoeder@pietje.dds.nl
stuur.me.een.mailtje@pietje.dds.nl
Mail naar bovenstaande adressen komt dus allemaal aan op pietje@dds.nl

Wil je e-mail *verzenden* met een alias (alias@gebruikersnaam.dds.nl) dan moet je een instelling maken in je e-mail programma maken zodat de juiste afzender op de e-mail komt te staan. Raadpleeg voor deze instelling de helpfunctionaliteit van je e-mail programma. Je programma moet natuurlijk wel de mogelijkheid ondersteunen om e-mail te kunnen versturen vanaf meerdere, verschillende adressen.

Tip: Mailfiltering op eigen e-mail aliassen
Een handige manier om mail van bekende afzenders altijd in je te INBOX terecht te laten komen is het gebruik van e-mail aliassen in combinatie met eigen mailfilters. Als iemand je een e-mail stuurt naar een alias van jouw account, Komt deze e-mail aan bij onze server met een andere Afzender (To:) header waar je weer op kunt filteren.

Als je nu al je bekenden mail laat sturen naar een alias adres, bijvoorbeeld prive@gebruikersnaam.dds.nl en een eigen mailfilter definieert die alle binnenkomende mail met dit adres in de geadresseerde header (From:) doorstuurd naar je INBOX, zal deze mail nooit door het spamfilter worden tegengehouden, omdat eigen mailfilters voor het spamfilter gaan.

Problemen met aliassen?
Het kan soms gebeuren dat je problemen krijgt met het gebruik van aliassen. Als je bijvoorbeeld een _ teken (underscore) in je e-mail adres hebt staan, werkt de alias functionaliteit soms niet. Neem in dit geval contact op met de helpdesk.

 

Alle prijzen inclusief 21% btw, algemene voorwaarden, contact, rechten DDS©